Breaking

Wednesday, 12 July 2023

[Terkini] Ajal sijelita dijalan otw kerja, " Yamaha Ego lnggar X70 guru membelok " (4Gmbr)

Hulu Terengganu : Seorang pekerja kilang papan wanita m4ut setelah motosikal ditungganginya terlibat dalam kemalangan dengan sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV)  di Kilometer 35, Jalan Kuala Terengganu – Bukit Besi, di Tok Randok, dekat sini, hari ini. 

Dalam kejadian kira-kira pukul 8.10 pagi itu, m4ngsa, Wan Nor Aziera Anisya W. Mazlan, 23, dari Kampung Durian Kasim, Ajil di sini men1nggal dunia di lokasi kejadian akibat cedera di kepala. 

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintenden Hasmerra Hassan berkata, kem4langan di hadapan Sekolah Kebangsaaan (SK) Tok Randok, Ajil itu melibatkan motosikal jenis Yamaha Ego dan Proton X70 dipandu seorang guru wanita. 

Kem4langan dipercayai berlaku sewaktu m4ngsa dalam perjalanan dari arah Kampung Durian Kasim menghala ke tempat kerja di Pekan Ajil. 

Tiba di lokasi, m4ngsa terl4nggar kenderaan dipandu guru yang membelok ke kanan dari arah berlawanan. 

M4ngsa disahkan men1nggal dunia oleh pasukan perubatan di tempat kejadian manakala guru wanita berusia 55 tahun pula tidak cedera, katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Beliau memberitahu, m4yat m4ngsa kemudian dibawa ke Hospital Hulu Terengganu untuk tindakan selanjutnya.

Tambahnya, kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 APJ, semoga keluarga arwah tabah dengan dugaan yang amat berat ini, perginya anak harapan keluarga. Al fatihah.

No comments:

Post a Comment