Breaking

Thursday, 8 June 2023

[Terkini] Tumpah air mata ibu , " Jenzah Ustz Arif Arsyad mninggal lemas selamat dikebumikan " (5Gmbr)

Shah Alam : Jen4zah pelajar Universiti Sultan Azlan Shah (USAS), yang lemas semasa berkelah di kawasan air terjun dekat Batu Hampar dekat Padang Rengas semalam selamat dikebumikan di Tanah perkuburan USJ 22 Shah Alam hari ini.

Muhamad Arif Arsyad Md Salleh, 23,  lemas ketika berkelah bersama 11 penutut lain di kawasan Air Terjun tu, arwah merupakan seorang pelajar USAS dan bertugas sebagai bilal diMasjid As-Salam Puchong Perdana.

Dari Allah SWT Kita Datang,Kepada Allah SWT Dikembalikan,Selamat Jalan Ke Negeri Abadi  Sahabatku Arif Arsyad.Semoga Rohnya Dicucuri Rahmat Dan Mendapat Keampunan Disisi Allah SWT.

Allahyarham Seorang Yang Baik,Rajin Dalam Aktiviti Sukarelawan Dan Khidmat Masyarakat,Istiqomah Dalam Setiap Program Keagamaan Dan Banyak Mempermudahkan Urusan Seseorang,Semoga Syurga Buatmu Sahabatku - Ashraf Fauzi.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Perak, Sabarodzi Nor Ahmad berkata, panggilan kejadian itu diterima pada jam 11.19 pagi.

Menurutnya, maklumat awal memaklumkan, m4ngsa telah lemas di air terjun sekitar 20 minit sebelum anggota tiba di lokasi kejadian.

M4ngsa dibawa naik oleh rakan-rakannya yang berada di situ, Anggota bomba telah berikan bantuan CPR (resusitasi kardiopulmonari) kepada mangsa sebelum menyerahkan kepada ambulans untuk rawatan selanjutnya, M4ngsa disahkan men1nggal dunia di Hospital Kuala Kangsar.Al fatihah.

No comments:

Post a Comment