Breaking

Monday, 5 June 2023

[Terkini] Berakhir derita mu Bilal Badrul, " Hampir 2 bulan diduga kini mu kembali pada yang maha esa " (5Gmbr)

Puchong : Seorang lelaki dan juga Bilal surau Darul Naim Puchong disahkan men1nggal dunia pagi ini setelah hampir 2 bulan derita s4kitnya.

Bilal Badrul Hisham Rosli seorang insan yang sangat disenangi ramai diduga s4kit mengejut sejak bulan ramadan lalu dia berulang alik dirawat di Hospital Serdang.

Al-fatihah utk sahabat Badrul Hisham  bin Rosli ( Bilal surau Darul naim puchong ) Semoga kau tenang di sana sahabat  & dtempatkan  kalangan org beriman - Mohd Nazri Puchong.

Sebak tulis rakan yang sempat ziarahnya di Hospital Serdang 2 minggu lalu, Petang tadi sempat menziarahi sahabat Badrul Hisham di Hospital Serdang sebelum beliau di pindahkan semula ke wad ICU.

Berat sungguh dugaan beliau, pertengahan ramadhan jatuh sakit sehingga koma di Wad ICU, penghujung aidilfitri discharge walaupun masih dalam keadaan yg uzur dan belum sembuh.

Ahad lepas di kerjarkan ke Hospital Serdang setelah oksigen merosot dan lewat petang tadi dari wad biasa terpaksa di masukkan semula wad ICU.

Sempat berbual dengan mak beliau yg sentiasa surah yasin di tangan, sentiasa menjadi peneman selain adik beradik beliau yg bergilir gilir  menjaganya.

Paling menyayat hati bila mak beliau berdoa jika perlu di tukar peny4kit itu kepada mak nya kerana terlalu kasihan melihat anaknya menanggung sakit dan dalam keadaan koma, sehingga majlis perkahwinan yg di jangka pertengahan aidilfitri terpaksa di tangguh walaupun persiapan telah siap semuanya.

Semoga ALLAH SWT perkenankan antara doa mak nya dan yg mendoakan Badrol utk kembali sembuh dan sihat seperti sedia kala namun kini dia pergi selamnya - Kamsani Kamarudin.

Namun hari ini dia pergi jua dijemput ilahi berakhir sakit yang dideritainya , Jen4zah Allahyarham Badrul Hisham akan dibawa ke Masjid Al-Istiqamah Jam 10.00 Pagi ini sebelum dikebumikan. Al fatihah.


No comments:

Post a Comment