Breaking

Sunday, 4 May 2014

[ Hot ] Pengakuan " Juli Sumardianti " mengapa diri nya tekad Hina Islam ?

Padah yang di tanggung Juli Sumardianti 43' wanita yang dekad menghina Islam melalui Laman facebook Murtads in Pantai Timur, menurut nya beliau bertekad mengina islam selepas ibunya mengetahui diri nya telah Murtad.

Juli telah di hubungi oleh wartawan sebuah akhbar tempatan mengatakan beliau mengalami masalah kemurungan dan megalami gangguan mental, adik-beradik nya megecam beliau kerana menghina agama islam.

Menurutnya mereka pernah berkata " Tak ingat arwah ayah ke di dalam kubur tidak tenang dengan apa yang di lakukan di dunia " .

Juli di kritik hebat oleh masyarakat Islam negara ini selepas kewujudan facebook yang menghina islam oleh nya sejak febuari lalu.

Juli adalah salah seorang pelajar cermelang SPM pada tahun 80an di sebuah Sekolah berasrama penuh di Kuala Terengganu.
Rumah keluarga Juli di Ketereh 
Mengikut Imam sebuah Masjid di Ketereh di mana ibu Juli menetap di situ, ibu nya pun jarang keluar dari rumah jika sebelum kejadian ibu nya kerap berjemaah di masjid tersebut kini beliau tidak kelihatan dan banyak berkurung di dalam rumah.

Itu lah akibat yang terpaksa di tanggung oleh Juli dan kelurga nya, semoga apa yang berlaku dapat memberi pengajaran kepada semua dan semoga Juli di beri hidayah kembali untuk kembali ke pangkal jalan. Credit Info HM 

1 comment: