Breaking

Saturday, 19 April 2014

[ Gambar ] iPhone Guru wanita dicuri 6 Gambar "Panas" di dalam nya disebar di Facebook !


Dah lama kita tidak mendengar kes-kes seumpama ini, jika dulu ramai yang terkena dengan pemasalahn ini yang mana ramai jadi kan telefon bimbit sebagai tempat menyimpan gambar-gambar peribadi mereka.

Cara ini adalah cara yang amat merbahaya kepada individu tersebut kerana di khuatiri telefon tersebut hilang atau di curi amat tinggi yang menyebabkan segala gambar -gambar peribadi yang ada di dalam tersebar.
Ini lah yang terjadi kepada seorang guru wanita di Amerika Syarikat mengaku foto bogelnya telah disebar di Facebook setelah iPhone miliknya dicuri. 

Wanita yang berasal dari Ohio adalah seorang guru IPA kelas 5 di Sekolah Mubaligh di wilayah Cincinnati ini melaporkan kehilangan iPhone pada 24 November 2013.

Sehari selepas ia dilaporkan hilang, foto-foto bogelnya tersebar luas di Facebook. 

Jurucakap sekolah menegaskan apa yang terjadi diluar kawalan sekolah, bu bapa pelajar sekolah tersebut bersimpati dengan apa yang terjadi kepada guru ini namun mereka agak kesal dan terkejut dengan gaya hidup yang guru tersebut amalkan.

Ini lah yang terpaksa di tanggung oleh guru wanita tersebut di sebatkan perkara sedemikin image sebgai seorang guru serta maruah diri nya kini di aibkan oleh mereka yang tidak bertanggung jawab menyebakan gambar peribadi beliau di facebook.

Jadi jangan lakukan perkara seperti ini semoga boleh di jadi kan pengajarang kepada semua di dalam dunia teknologi yang serba canggih ini.

No comments:

Post a Comment