Breaking

Friday, 1 November 2013

[ Gambar ] Satu lorong masuk berdua "Touch n Go" !

Ini lah di kata kan sehati dan sejiwa kemana-mana pun nak berdua , namun itu tidak lah pelik jika untuk manusia , ini kenderaan amat lah pelik , namun ini lah yang terjadi dalam kehidupan seharian berbagi perkara  pelik berlaku ,kadang-kadang kita terfikir mengapa ianya boleh berlaku .

Ini lah kesimpulan pada gambar di atas ternyata amat pelik dengan apa yang berlaku , satu lorong Touch n Go yang melibat kan dua kereta sekali ingin melaluai lorong tersebut  , akibat nya tersangkut lah , lorong tersebut hanya untuk satu kereta  , tunggu lah pihak tol upgrade untuk satu lorong dua kereta.

Apa yang kita nampak ternyata para pemandu di Malaysia ini ramai yang PENTING KAN DIRI SENDIRI , jika tidak penting kan diri sendiri tidak akan berlaku perkara sedemikin .

Jadi kita sebagai pemandu , pandu lah dengan berhemah tak perlu lah nak berlumba-lumba , ini tidak nak bayar tol pun nak berebut , di sebabkan nak bayar tol dua ringgit , terbang beratus-ratus ringgit nak baiki kereta  , jika ratus tahan lah , namun jika ribu  menyesal tak sudah lah . 

3 comments: