Breaking

Friday, 20 September 2013

Pasangan warga emas 72 tahun dan 58 tahun inginkan anak ?

Idris dan Rohani 
Pasangan warga emas Idris Labuh ,72 dan Rohani Lee Abdullah ,58 yang baru dinikahinya Julai lalu apabila mereka bertemu jodoh di rumah orang-orang tua di sini, mereka inginkan seorang anak jika diberi rezeki walaupun mereka telah berusia .
“Sekiranya dikurniakan cahaya mata pakcik akan sembelih seekor kambing buat kenduri,” kata penghuni Rumah Seri Kenangan, Idris Labuh, 72, atau lebih dikenali sebagai Pok Yeh sambil matanya meleret kepada isterinya, Rohani Lee Abdullah, 58.
Walaupun sudah berusia namun Idris tetap berharap dan memasang angan-angan untuk menimbang cahaya mata dengan pasangan.
Idris yang belum pernah mendapat cahaya mata walaupun sudah tujuh kali mendirikan rumah tangga berharap isteri kelapannya itu, Rohani dapat merealisasikan impian tersebut.
“Kalau dapat anak perempuan pakcik hendak namakan Farah, jika lelaki pula Mohamed,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di Majlis Sambutan Warga Emas anjuran Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), di sini.
Idris berkata, hidupnya lebih bermakna selepas menikahi Rohani apabila isterinya itu menjaga segala keperluannya dan mereka sekarang tinggal di rumah kelamin di Rumah Seri Kenangan.
Dia berkata, walaupun tidak merasa masakan air tangan isterinya kerana sudah disediakan oleh pihak berkenaan tetapi dia cukup bahagia apabila mempunyai teman untuk bergurau senda.
Menurutnya, setiap hari mereka berdua menghabiskan masa dengan bercucuk tanam bersama-sama dan antara jenis sayuran yang ditanam ialah terung, lada dan bermacam-macam lagi.
“Bila sudah berdua, pakcik rasa bersemangat untuk bekerja dan sekurang-kurangnya duit yang diperolehi walaupun sedikit dapat digunakan oleh pakcik dan makcik untuk membeli keperluan lain,” katanya.

No comments:

Post a Comment