Breaking

Thursday, 17 May 2012

Patrick Ronaldinho adakah sehebat Ronaldinho ?

Nama: Patrick Ronaldinho Wleh
Tarikh Lahir: 17 Julai 1991
Tempat Lahir: Monrovia, Liberia
Umur: 20 tahun
Posisi: Penyerang
Ketinggian: 1.78 meter (5 kaki 10 inci)
Karier @ Pengalaman Skuad Junior:
- Gedi & Sons FC (2006-2008)
- Hapoel Petah Tikva FC (2008-2009)
- LISCR Monrovia (2009-2011)
- Sime Darby FC ( 2012)

Patrick Ronaldinho Wleh

Ronaldinho
Patrick Ronaldinho adalah ancaman besar pada The Red Warriors dalam memburu kejuaraan Piala Fa 2012 namun mampukan Patrick Ronaldinho membuktikan kehebatannya seperti penyerang terkemuka Ronaldinho yang mana mereka mempunyai persamaan dari segi nama dan mempunyai kebolehan luar biasa semuanya akan terjawab pada 19 mei di Stadium Nasional Bukit Jalil.


Dalam Artikal Berita Harian hari ni - " Ayam tambatan’ Sime Darby, Patrick Ronaldinho Wleh jelas ada kebenaran dan semalam penyerang import itu melaungkan amaran keras mahu merobohkan benteng pertahanan lawan tersohor itu. 

Selepas kecewa ekoran gagal untuk membantu pasukan ketika tewas kepada dua seteru di saingan liga, Ronaldinho mahu menjadikan pentas final sebagai medan untuknya melepaskan geram.
Sudah pasti saya akan main kerana tahu pasukan memerlukan khidmat saya di barisan depan. Saya tidak main ketika aksi liga menentang Tentera dan tentu kali ini saya mahu bantu pasukan menjulang Piala FA.
Yang pasti pasukan memerlukan saya dalam pasukan. Untuk itu saya tidak mahu kecewakan mereka dan akan buktikan kemampuan sebenar saya,” katanya ketika ditemui pada sesi latihan di Stadium UPM Serdang, petang semalam "


Apa-apapun selamat berjaya untuk kedua-dua pasukan .. Bro tetap mengharapakan The Red Warriors  akan menang .. GOMO KELATE GOMO .

No comments:

Post a Comment